Cégbemutató

A Flaar Kft-t erősített műanyag (kompozit) termékek, és ezek ősmintáinak, szerszámainak tervezésére és gyártására alapítottuk 2006-ban. Fő tevékenysége a mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás (TEÁOR 71.12). A hangsúly a high-tech (pl. szénszálas) termékeken és a hajótervezésen, hajóépítésen van. A mérnöki munkát a legkorszerűbb Siemens NX CAD, a gyártást pedig NX CAM szoftverek használata támogatja.

Dr. Mezey Zoltán

A társaság azonban a hajók mellett egyéb járművekkel,- és alkatrészek tervezésével és gyártásával is foglalkozik. Néhány példa – a teljesség igénye nélkül: cégünk a magyar fejlesztésű Modulo elektromos buszok egyes alkatrészeit gyártotta a prototípusokhoz és a nullszériás járművekhez. Egy német cégnek futóműállító robotokhoz terveztünk és gyártottunk sorozatban szénszálas epoxi elemeket. Fejlesztettünk speciális alkatrészeket repülőgépekbe ill. versenyautókhoz, de elektromos autó szénszálas monocoqu-ot is építettük meg. Részt vettünk továbbá több megrendelő által is egyedi járműfelépítmények tervezésében és gyártásában, valamint beszállítói vagyunk több orvosi műszerek fejlesztésére és gyártására szakosodott vállalkozásnak. 2016-tól a Flaar a Magyar Suzuki Zrt. stratégiai partnere. 

A vitorlás hajó tervezés és gyártás területén szerzett több mint 10 év tapasztalattal a Flaar mára a leginnovatívabb tervező és gyártó cégek közé sorolható Közép-Európában. Részt vettünk Fa Nándor Spirit of Hungary nevű hajójának a tervezésében. Saját modelljeink közül a Flaar M37-et 2018-ban jelölték az Év Európai Jachtja díjra.

Dr. Mezey Zoltán

ügyvezető, kompozit mérnök

Dr. Mezey Zoltán a Flaar Kft. alapítója és ügyvezetője. A Budapesti Műszaki Egyetemen végzett Gépészmérnöki Karon, ahol kompozit anyagok kutatásával foglalkozott 2001 és 2008 között. A doktori disszertációját szálerősített műanyagok mechanikai modellezéséből írta. Tanulmányai alatt számos tudományos díjat és ösztöndíjat kapott. Jelenleg a Magyar Mérnökakadémia tagja, a Magyar Tudományos Akadémia Szál-és Kompozittechnológiai Bizottságának tagja, az Erősített Műanyaggyártók Szövetségének elnöke, a Polimerek c. lap szerkesztőbizottsági tagja.

Déry Attila a Flaar Kft. alapítója, műszaki igazgatója. Vitorlázó repülő pilótaként kezdett áramlástannal foglalkozni. Első helyezést ért el a Magyar Innovációs Szövetség által kiírt X. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Versenyen „Vitorlás hajók svertjének mozgatása, vitorlázatának tervezése” címmel. Részt vett a „13th EU Contest for Young Scientists” elnevezésű nemzetközi ifjúsági innovációs versenyen.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hajómérnöki Szakán végezte tanulmányait. Amellett hogy elkötelezett vitorlázó, ő a leginnovatívabb hajótervező Magyarországon.

Négy évig dolgozott a Pauger Carbon Kft-nél, mint versenyhajó tervező. Ebben az időszakban több általa tervezett hajó eredményesen szerepelt, és szerepel mai napig a versenyeken. Fa Nándor (Vendée Globe skipper) mellett társtervezője volt az új ‘Spirit of Hungary’ nevű IMOCA 60 típusú hajónak, amely részt vett az Ocean Masters versenysorozaton és a 2016-os Vendée Globe-on sikeresen a 8. helyen ért célba.

Déry Attila

Déry Attila

műszaki igazgató, hajótervező

Nagy Attila

Nagy Attila

projektmérnök, gépészmérnök

A Budapesti Műszaki Egyetemben végzett Gépészmérnöki Karon, Géptervező és Polimertechnika szakon. Feladatai CNC programozás, ősminták készítése, 3D modellek gyárthatóvá alakítása, konvertálása.

A Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki karán végzett Járműgyártás szakirányon 2017-ben. Diplomamunkáját kompozit szerszámok tervezéséből írta, és végzése óta a Flaar Kft. projektmérnöke. Feladatai CNC programozás, ősminták készítése, 3D modellek gyárthatóvá alakítása, konvertálása. Ezen kívül gyártási folyamatok ellenőrzésével, fejlesztési lehetőségek keresésével foglalkozik.

Gond Balázs

Gond Balázs